Cum se joacă poker

Cum se joacă poker?

Pokerul este un joc care implică mult noroc, dar în același timp și abilități tehnice remarcabile pentru a câștiga. A învăța să joci poker implică efort, răbdare, perseverență și o minte agilă. Iată care sunt principalele reguli ale jocului de poker:

Pachetul de cărți

Se folosește pachetul standard de 52 de cărți, uneori cu adăugarea unuia sau a doi jokeri. Pokerul este un joc cu un pachet de cărți, dar astăzi, în practic toate jocurile jucate în cluburi și printre cei mai buni jucători, sunt utilizate două pachete de culori contrastante pentru a accelera jocul. În cazinouri se obișnuiește să se schimbi des cărțile de joc. Când sunt introduse cărți noi, ambele pachete sunt înlocuite, iar sigiliul și învelișul de celofan de pe noile cărți ar trebui să fie rupte în vederea tuturor jucătorilor.

Valorile cărților

Un jucător care înțelege valorile cărților de poker și principiile sale poate juca în orice tip de joc de poker. Cu excepția câtorva versiuni ale jocului, o mână de poker este formată din cinci cărți:

Cinci de un fel- aceasta este cea mai mare mână posibilă și poate apărea numai în jocurile în care cel puțin o carte este joker, cele două cricuri cu un singur ochi sau cele patru deuces. Exemple de cinci de un fel ar fi patru 10 și un wild card sau două regine și trei wild cards.

Straight Flush – Aceasta este cea mai mare mână posibilă atunci când se folosește doar pachetul standard și nu există cărți wild. O culoare dreaptă constă din cinci cărți ale aceluiași costum în ordine, cum ar fi 10, 9, 8, 7, 6 de inimi. Cea mai înaltă clasă de culoare dreaptă este A, K, Q, J și 10 dintr-un costum, iar această combinație are un nume special: o culoare reală sau o culoare dreaptă regală. Cotele la care se primește această mână sunt 1 din aproape 650.000.

Patru de un fel – Aceasta este următoarea mână cea mai înaltă și se situează chiar sub o culoare dreaptă. Un exemplu este patru ași sau patru 3. Nu contează care este a cincea carte.

Casa plină – Această mână colorată este alcătuită din trei cărți de un rang și două cărți de alt rang, cum ar fi trei 8 și două 4 sau trei ași și două de 6.

Flush – Cinci cărți, toate de același formă, dar nu toate în ordine, sunt flush. Un exemplu este Q, 10, 7, 6 și 2 de cluburi.

Drept – Cinci cărți în ordine, dar nu toate de aceeași formă sunt drepte. Un exemplu este 9 ♥, 8 ♣, 7 ♠, 6 ♦, 5 ♥.

Trei de un fel – Trei cărți de același rang, iar celelalte două cărți fiecare de un rang diferit, cum ar fi trei jack-uri, un șapte și un patru.

Două perechi – Această mână conține o pereche de un rang și o altă pereche de un rang diferit, plus orice a cincea carte de un rang diferit, cum ar fi Q, Q, 7, 7, 4.

O pereche – Această combinație frecventă conține doar o pereche, iar celelalte trei cărți sunt de rang diferit. Un exemplu este 10, 10, K, 4, 3.

Fără pereche – această mână nu conține „nimic”. Niciuna dintre cele cinci cărți nu se împerechează, nici toate cele cinci cărți de același tip sau consecutive în rang. Când mai mult de un jucător nu are pereche, mâinile sunt evaluate de cea mai mare carte pe care o conține fiecare mână, astfel încât o mână as-bate bate o mână înaltă și așa mai departe.

Cum se pariază în poker?

Pariurile sunt cheia pokerului, deoarece jocul, în esență, este un joc de gestionare a jetoanelor. Pe parcursul fiecărei tranzacții de poker, vor exista unul sau mai multe intervale de pariere în care jucătorii au oportunitatea de a-și maximiza câștigurile. Înainte ca cărțile să fie chiar împărțite, regulile jocului de poker jucat pot impune ca fiecare jucător să aducă o contribuție inițială, numită „ante”, cu una sau mai multe jetoane în pot, pentru a începe.

Fiecare interval de pariere sau rundă începe atunci când un jucător, la rândul său, face un pariu de una sau mai multe jetoane. Fiecare jucător din stânga, la rândul său, trebuie să:

  • „menține” acel pariu punând în pot același număr de jetoane;
  • “mărire” – ceea ce înseamnă că jucătorul pune mai multe jetoane decât să apeleze; sau
  • „renunță” -ceea ce înseamnă că jucătorul nu pune jetoane în pot, își aruncă mâna și este în afara pariurilor până la următoarea ofertă.

Când un jucător renunță, pierde orice jetoane care au fost introduse în acel pot. Cu excepția cazului în care un jucător este dispus să pună în pot cel puțin la fel de multe jetoane ca orice jucător precedent, trebuie să renunțe.

Un interval de pariere se termină atunci când pariurile au fost egalizate – adică, atunci când fiecare jucător a introdus exact la fel de multe jetoane ca predecesorii lor sau a scăzut. De obicei, există două sau mai multe intervale de pariere pentru fiecare tranzacție de poker. După intervalul final există o „confruntare”, ceea ce înseamnă că fiecare jucător care rămâne își arată mâna cu fața în sus pe masă. Cea mai bună mână de poker ia apoi tot potul.

Dacă un jucător face un pariu sau o mărire pe care niciun alt jucător nu o revendică, câștigă potul fără să-și arate mâna. Astfel, în Poker, există un element de cacealma, iar cea mai bună combinație de cărți nu câștigă întotdeauna potul! Bluffing-ul este unul dintre motivele cheie pentru care Pokerul este atât de popular printre jucători.

 

Cum se joacă poker?

Pokerul este un joc care implică mult noroc, dar în același timp și abilități tehnice remarcabile pentru a câștiga. A...
Read More
Cum se joacă poker?

Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

De-a lungul timpului s-au înregistrat câștiguri spectaculoase în cazinouri, în special în Las Vegas. Aici, în fiecare an, milioane de...
Read More
Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

Jocul de slot cu fotbal

Sloturile sunt cele mai ușoare jocuri de noroc pe care le puteți încerca, mai ales dacă sunteți începător. Nu aveți...
Read More
Jocul de slot cu fotbal

Istoria cazinoului

Jocurile de noroc au o istorie destul de lungă, oamenii bucurându-se de diverstismentul adus de acestea. Primul joc de noroc...
Read More
Istoria cazinoului

cazinou

Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

De-a lungul timpului s-au înregistrat câștiguri spectaculoase în cazinouri, în special în Las Vegas. Aici, în fiecare an, milioane de oameni călătoresc chiar mii de kilometri pentru a-și vizita cazinoul lor preferat. Chiar dacă se întâmplă să-și piardă toți banii, se bucură de o experiența minunată și de întreaga atmosferă din cazinouri. Americanii, în general, sunt foarte atrași de jocurile de noroc, aproape 57% din populația acestei țări participă regulat la loterii și vizitează cazinouri.

Vă prezentăm povești uimitoare despre oamenii care au fost atât de norocoși să obțină cele mai mari victorii la cazino din istorie:

Chelneriță de milioane de dolari

Cynthia Jay era chelneriță în Las Vegas. Pe 29 ianuarie 2000, a decis să viziteze un cazinou după schimbul ei. Nu avea decât 27 de dolari în buzunare. S-a dus direct la un aparat de joc slot și a început să joace. La început, se părea că norocul nu era de partea ei. Cynthia pierdea dolar după dolar și se gândea deja să plece, când dintr-o dată a auzit un sunet puternic care a informat întregul cazinou despre câștigarea jackpotului. Aparatul slot la care a jucat făcea parte dintr-un singur sistem de redirecționare a banilor pierduți de pe alte sloturi, astfel că ea a câștigat un jackpot incredibil de 34.959.458 de dolari! Așadar, Cynthia Jay a devenit prima câștigătoare a celui mai mare premiu la un aparat slot până în acel moment.

Cel mai bun cadou

Americanca Johan Hoyndl a decis să-și sărbătorească 74 de ani la Las Vegas pe 27 mai 2002. A vizitat mai multe cazinouri, dar în cele din urmă a ales un aparat slot la hotelul Bailey. Această decizie i-a adus o avere de 22,6 milioane de dolari.

Recordul absolut de câștig la sloturi

În martie 2003, recordul lui Cynthia a fost în cele din urmă doborât de un programator de 25 de ani din Los Angeles care a câștigat 3.719.826 dolari. Tânărul a avut ceva timp liber înainte de începerea jocului de baschet și a decis să încerce câteva monede în aparatul de slot. La început, a crezut că s-au întâmplat unele defecțiuni și s-au pierdut banii introduși. La ieșire, norocosul jucător a fost oprit de membrii cazinoului și i-au explicat că a câștigat aproximativ 40 de milioane de dolari.  Tânărul câștigator a optat pentru 1,5 milioane de dolari pe an în următorii 25 de ani.

Blackjack  de 20 de milioane de dolari

Deținătorul celui mai mare câștig de blackjack este omul de afaceri australian Kerry Packer care a realizat acest lucru în 1997. Jucând până la 8 mâini la un moment dat la MGM Grand din Vegas și mizând până la 250.000 de dolari pe mână, Packer a câștigat 20 de mâini la rând o sumă totală de 20 de milioane de dolari. Trebuie menționat faptul că Packer nu a câștigat întotdeauna, ci dimpotrivă a pierdut aproape la fel de mult într-un joc ulterioară împotriva casei, iar acest lucru a echilibrat balanța.

Ruleta de 2 milioane de dolari

Jocul de ruleta pare să pălească în comparație cu alte jocuri de cazino atunci când vine vorba de victorii uriașe, dar câștigul de 2 milioane de dolari al mogulului Philip Green în 2008 a schimbat complet percepția generală. Informațiile legate de cât de mult a pariat acesta înainte de a căștiga sunt puține, cert rămâne  fatul că acesta ester deținătorul recordului de câștig la ruletă de 2 milioane de dolari.

Baccarat – câștig maxim de 13 milioane de dolari

Cel mai mare câștig la Baccarat i-a revenit aceluiași Australian Kerry Packer care a câștigat și cea mai mare sumă la blackjack MGM Grand. E clar că la unii norocul se leagă și de perseverență.

Slot online Mars Attacks -4,3 milioane de lire sterline

Un fan al jocurilor de noroc din Newcastle, Chef Sean Doyle, în vârstă de 33 de ani, din Newcastle a câștigat o sumă de 4,3 milioane de lire sterline de la un cunoscut cazinou online. El a jucat online la aparatul slot Mars Attacks chiar de pe telefonul său mobil.

De-a lungul istoriei, unele dintre cele mai mari câștiguri de jackpot la cazino au schimbat pentru totdeauna viețile oamenilor din întreaga lume. Într-adevăr, jocurile cu jackpot nu trebuie subestimate, aceste tipuri de jocuri de cazino – fie că sunt sloturi, jocuri de cărți sau jocuri de bingo – dețin într-adevăr o cheie pentru o avere care vă poate schimba viața.

Cum se joacă poker?

Pokerul este un joc care implică mult noroc, dar în același timp și abilități tehnice remarcabile pentru a câștiga. A...
Read More
Cum se joacă poker?

Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

De-a lungul timpului s-au înregistrat câștiguri spectaculoase în cazinouri, în special în Las Vegas. Aici, în fiecare an, milioane de...
Read More
Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

Jocul de slot cu fotbal

Sloturile sunt cele mai ușoare jocuri de noroc pe care le puteți încerca, mai ales dacă sunteți începător. Nu aveți...
Read More
Jocul de slot cu fotbal

Istoria cazinoului

Jocurile de noroc au o istorie destul de lungă, oamenii bucurându-se de diverstismentul adus de acestea. Primul joc de noroc...
Read More
Istoria cazinoului

Jocul de slot cu fotbal

Jocul de slot cu fotbal

Sloturile sunt cele mai ușoare jocuri de noroc pe care le puteți încerca, mai ales dacă sunteți începător. Nu aveți nevoie de strategii complicate, precum în jocul de blackjack sau la poker pentru a juca sloturi. Cu toate acestea vă recomandăm o mica pregătire și o informare prealabilă pentru a profita la maximum de timpul dumneavoastră de joc.

Alegeți un joc pentru sloturi care se adaptă personalității dumneavoastră din multitudinea de sloturi disponibile on line. Unele dintre cele mai multe populare jocuri de noroc sunt sloturile de fotbal. Sportul în general este extrem de iubit de jucători din întreaga lume și acesta este motivul pentru care jocurile slot bazate pe fotbal au, de asemenea, un succes imens.

Regulile de fotbal respectă, de asemenea, regulile jocului slot și, ca atare, majoritatea jucătorilor vor fi pe un teritoriu familiar imediat ce vor lansa jocul. Matricea jocului are 5 role și 25 de linii de plată sunt disponibile în total. Prin aterizarea combinațiilor câștigătoare de simboluri pe liniile de plată activate, declanșezi premii în bani. Bara de comandă conține toate butoanele și comutatoarele de care aveți nevoie pentru a vă configura jocul. Alegeți un pariu cu butoanele (+) și (-) și activați câte linii de plată doriți înainte de a roti rolele.

Rețineți întotdeauna că parierea mai multor bani pe role poate fi riscantă, dar generează și recompense mai mari pe linie. Ca atare, butonul pariu maxim este o alegere demnă de luat în considerare atunci când vă simțiți norocoși; folosiți-l pentru a plasa cel mai mare pariu posibil pe toate liniile de plată simultan și riscați pentru a viza cele mai mari premii în bani. De asemenea, puteți activa jackpot-ul Dollar Ball și puteți alege 5 numere pentru a avea șansa de a lovi jackpot-ul Playtech. Aveți șansa de a câștiga jackpotul de fiecare dată când învârtiți rolele.

Aceste sloturi dispun de autocolante cu jucători celebrii de fotbal, simboluri și eroi precum Pele, Maradona sau Johann Cruyff. Să enumerăm câteva dintre cele mai bune sloturi de fotbal online, pe care le puteți încerca și dumneavoastră:

Cupa universală în stil intergalactic

Prezentând cea mai bună echipă de fotbal posibilă din univers, acest sfidează existența gravitației în fotbal. Jocul este extrem de atractiv și se află pe un fundal infinit de galaxii. Oferă multe opțiuni excelente de a înscrie în timp ce permite jucătorilor să parieze de la 0,20 la 100,00 pe 20 de linii de plată fixe. Cu bonusuri satisfăcătoare, grafică bună, o atmosferă optimistă și un joc distractiv, Leander Games este un joc care poate atrage atât jucătorii, cât și fanii fotbalului.

Subbuteo nostalgic

Plin de nostalgie și atracție universală, Subbuteo te va ajuta să retrăiești acele amintiri vechi din copilăria ta când obișnuiai să joci fotbal. Dacă vă place să jucați un joc extrem de distractiv și rapid, să vă bucurați de cupa universală pe care acest joc slot o poate oferi utilizatorilor. Jocul este popular nu numai datorită temei bazate pe fotbal, dar Subbuteo oferă o interfață colorată și o atmosferă distractivă și captivantă. Există câteva caracteristici unice și chiar jocuri bonus care sunt plăcute și variate și vă aduc multă plăcere jucându-l.

Slot cu vedetele din fotbal

De îndată ce Microgaming a lansat acest slot, acesta a devenit un favorit al multor pasionați de pariuri. Motivul succesului său instantaneu a fost tema simbolismului fotbalului în cel mai bun mod posibil. Cu „Vedetele din fotbal” vă puteți declar un adevărat fan al fotbalului, deoarece toate simbolurile folosite în joc sunt doar legate de acest popular joc. Cu acest joc veți avea parte de driblinguri spectaculoase și parade de prindere a mingii de fotbal ce-ți taie respirația și te face să te simți pe terenul de fotbal alături de acești magnifici jucători.

Campionii

Când vine vorba de fotbal, cine nu vrea ca țara lor să câștige Cupa Campionilor, Campionatele Europene sau Cupa Mondială; sunt o sursă excelentă pentru crearea de jocuri slot. Pragmatic Play a lansat „Campionii” cu ocazia Cupei Mondiale din 2018. Jocul a fost o adaptare extinsă a jocului original cu 32 de echipe din diferite țări și toate reprezentările relevante, precum fluierul arbitrului, mănușile portarului sau chiar fundalul unui stadion real de fotbal cu spectatori. Astfel, puteți juca cele mai noi jocuri pe site-urile de sloturi cu variantele cele mai îndrăgite.

Există o mulțime de sloturi tematice în lumea cazinourilor online. Cu Campionatul European în 2021, ne putem aștepta să fie introduse numeroase modele de sloturi cu mai multe jocuri de sloturi bazate pe fotbal. În plus, următoarea Cupă Mondială de fotbal va fi în 2022. În următorii ani, jocurile slot cu fotbal vor oferi cu siguranță o experiență de joc fantastică și vor îndeplini ceea ce cer jucătorii moderni cel mai mult: o aventură fotbalistă reală.

Cum se joacă poker?

Pokerul este un joc care implică mult noroc, dar în același timp și abilități tehnice remarcabile pentru a câștiga. A...
Read More
Cum se joacă poker?

Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

De-a lungul timpului s-au înregistrat câștiguri spectaculoase în cazinouri, în special în Las Vegas. Aici, în fiecare an, milioane de...
Read More
Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

Jocul de slot cu fotbal

Sloturile sunt cele mai ușoare jocuri de noroc pe care le puteți încerca, mai ales dacă sunteți începător. Nu aveți...
Read More
Jocul de slot cu fotbal

Istoria cazinoului

Jocurile de noroc au o istorie destul de lungă, oamenii bucurându-se de diverstismentul adus de acestea. Primul joc de noroc...
Read More
Istoria cazinoului

Istoria

Istoria cazinoului

Jocurile de noroc au o istorie destul de lungă, oamenii bucurându-se de diverstismentul adus de acestea. Primul joc de noroc a fost înregistrat de chinezi în jurul anului 2300 î.Hr., unde au fost găsite dale care corespundeau unor cărți de joc. De asemenea, au fost descoperite zaruri egiptene vechi care datează din jurul anului 1500 î.Hr. Definirea perioadei exacte în care a fost inventat jocul de noroc este aproape imposibilă, dar cu siguranță putem spune care a fost primul cazinou oficial.

Casino Di Venezia

Deși jocurile de noroc au fost întotdeauna o distracție populară în rândul populației, nu a existat niciodată o clădire special destinată acestui scop. În anul 1638 s-a deschis primul casino – Casino di Venezia de către consiliul local în timpul sezonului de carnaval, pentru a permite jocuri de noroc organizate și fără probleme în timpul evenimentului.

Cazinourile europene

La sfârșitul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea a fost creat cuvântul „cazinou”, iar în curând a început o explozie de clădirile special destinate jocurilor de noroc în Europa continentală. În regiuni precum Baden-Baden și Wiesbaden din Germania, dar și în spectaculosul Monte Carlo, au început să construiască cazinouri extravagante, potrivite pentru jucătorii de clasă de elită ai vremii. Aceste clădiri arătau mai degrabă a palate cu valoare arhitecturală remarcabilă.

Las Vegasul

Această metropolă a deșertului atrage în fiecare an milioane de vizitatori, dornici să câștige niște bani pe mesele de blackjack și la rulete. Istoria Las Vegasului a început din anul 1905. Atunci un grup de muncitori ai căilor ferate pregătea liniile ferate pentru a face legătura dintre Vegas, litoralul Pacificului și alte orașe importante din regiune, precum Los Angeles și Salt Lake City. Muncitorii aveau nevoie de distracție pentru a scăpa de rutina muncii de zi cu zi de pe șantierele de construcții și astfel, treptat Jocurile de noroc, băuturile și prostituția au devenit viciile Vegasului.

Interzicerea cazinourilor ilicite

Statul Nevada a interzis jocurile de noroc din 1910 până în 1931, dar într-o eră a jocurilor de joc era imposibil de ținut sub control această distracție. Mesele de joc au fost amenajate peste tot de la subsoluri până la bucătăriile restaurantelor, astfel încât jucătorii să se poată distra după bunul plac.

Aceste cazinouri ilicite au crescut din ce în ce mai mult în popularitate și, până în momentul în care statul a făcut o mișcare pentru a legaliza încă o dată jocurile de noroc, Vegasul și-a asumat deja partea întunecată a jocurilor de cazinou organizate, dar și a criminalității.

Primele cazinouri legale

Vegasul a început cu adevărat să înflorească după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, iar această creștere economică spectaculoasă a atras atenția mafiei. Se zvonește că iconicul Al Capone a dorit să transforme orașul și să-și construiască propriul cazino, dar planurile sale nu s-au concretizat niciodată. Vegasul a fost, mulți ani de zile, controlat de mafie.

Renumitul mafiot Bugsy Siegel  a deschis în 1946 Cazinoul Flamingo – un cazino inspirat din strălucirea și glamourul de la Hollywood. Siegel a fost susținut de banii de droguri ai lui Meyer Lansky, un gangster notoriu de pe Coasta de Est, care i-a permis să creeze un hotel și un cazinou mult mai elegant.

După asasinarea sa din 1947, moștenirea lui Siegel a rămas. Banii mafiotului au ajutat la transformarea Vegasului în capitala cazinoului mondial. Cazinouri celebre precum Sands, Noua Frontieră și Sahara au fost construite la scurt timp după dispariția acestuia. În următorii ani au fost invitate vedete mari în cazinouri, precum Frank Sinatra și Elvis Presley, iar până în 1954 opt milioane de turiști se îndreptau în Las Vegas în fiecare an pentru a-și lua locul la mesele de blackjack și poker.

În 1966, Howard Hughes a cumpărat hotelul Desert Inn și a cheltuit 300 de milioane de dolari achiziționând unele dintre cele mai mari nume artistice, pentru a le reinventa și a le propulsa la nivelul următor. Comercialismul corporativ a cuprins imediat orașul înlocuind dominația clanurilor mafiote.

Deschiderea megaresorturilor

Primul „mega-resort” a fost deschis în 1989, Mirage Hotel&Casino, fiind deținut de Steve Wynn, iar cazinourile de odinioară s-au transformat și ele peste noapte. Astfel, s-au construit capodopere arhitecturale ce atrag peste 40 de milioane de jucători în fiecare an, dornici să-și încerce norocul la blackjack și să joace ruleta.

Cum se joacă poker?

Pokerul este un joc care implică mult noroc, dar în același timp și abilități tehnice remarcabile pentru a câștiga. A...
Read More
Cum se joacă poker?

Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

De-a lungul timpului s-au înregistrat câștiguri spectaculoase în cazinouri, în special în Las Vegas. Aici, în fiecare an, milioane de...
Read More
Cele mai mari câștiguri din istoria cazinourilor

Jocul de slot cu fotbal

Sloturile sunt cele mai ușoare jocuri de noroc pe care le puteți încerca, mai ales dacă sunteți începător. Nu aveți...
Read More
Jocul de slot cu fotbal

Istoria cazinoului

Jocurile de noroc au o istorie destul de lungă, oamenii bucurându-se de diverstismentul adus de acestea. Primul joc de noroc...
Read More
Istoria cazinoului