bingo

Jocul de Bingo

Unul dintre principalele motive pentru popularitatea jocului de Bingo, mai ales în Marea Britanie, este ușurința cu care o persoană poate învăța regulile sale de joc. Oricine poate învăța să joace bingo! Iar jocul de bingo vine la pachet și cu multă distracție și voie bună, ceea ce-l face extrem de atractiv, mai ales pentru cei de vârsta a treia.

Bingo este un joc de probabilitate în care jucătorii notează numerele pe propriile bilete de bingo, deoarece numerele sunt extrase aleatoriu de către un apelant, câștigătorul fiind prima persoană care își marchează toate numerele. Bingo jucat în Marea Britanie denumit și bingo cu 90 de bile nu trebuie confundat cu bingo jucat în SUA (cu 75 de bile), întrucât biletele și apelurile sunt ușor diferite. În Quebec, acest joc se numește Kinzo. În India, este cunoscut sub numele de Tambola.

Regulile de bază ale jocului de bingo

Iată o scurtă descriere a regulilor de bază ale bingo-ului cu 90 de bile, jucate în mod regulat în cele mai multe cluburile de bingo.

Bilete Bingo

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți sunt biletele de bingo. Pentru experiența tradițională de joc bingo, se joacă cu un set de șase bilete. Biletele vor avea toate numerele disponibile de la 1 la 90 și, de asemenea, merită menționat faptul că niciun număr nu se repetă pe un singur set de bilete de bingo. Fiecare bilet de bingo este împărțit în 9 coloane și 3 rânduri, deci există 27 de pătrate în total, dar numai 15 dintre acestea au numere pe, 5 în fiecare rând. Pe măsură ce jucați jocul de 90 de mingi de bingo este mai ușor prin faptul că numerele sunt organizate în coloane, astfel încât primul va avea numerele 1-9, al doilea va avea 10-19, al treilea număr 20- 29 și așa mai departe.

Pe fiecare bandă de 6, fiecare număr va fi găsit o singură dată, ceea ce economisește ceva timp, după cum ați găsit și marcat numărul, nu trebuie să continuați să îl căutați și pe celelalte bilete.

Cum se câștigă?

Scopul jocului este simplu, obțineți o linie sau un casă plină înainte de oricine altcineva joacă bingo în același timp. Pentru a face acest lucru, trebuie să marcați un număr care apare pe biletul dumneavoastră de fiecare dată când este strigat.

Rezultate câștigătoare

O linie

Prima dumneavoastră șansă de a câștiga este să tăiați o linie întreagă de numere pe bilet. Pe aceste tipuri de jocuri, aceasta trebuie să fie o linie care trece, fie în ​​jos, fie în diagonală. Dacă reușiți să faceți acest lucru, asigurați-vă că că strigați BINGO. Sunteți fericitul câștigator al acestui joc.

Două linii

Acesta depinde de locul în care joci. Unele jocuri câștigă pe două linii, altele nu. Dacă vă aflați într-un joc pe două linii, atunci este pur și simplu o repetare a procesului de mai sus pentru o a doua linie înseamnă că ați câștigat. Liniile nu trebuie să fie împreună, atâta timp cât sunt ambele pe același bilet. Asigurați-vă că vă găsiți vocea să strgați BINGO, deoarece câștigurile dumneavoastră depind de aceasta.

Casa plină

Este varianta în care aveți toate numerele de pe bilet bifate. În aceasta situație sunteți un câștigător de proporții olimpice. De data asta trebuie să strigați CASA PLINĂ și să vă revendicați marele premiu! Banii câștigați îi puteți utiliza după bunul plac, de ce nu chiar pe mai multe jocuri de bingo.

Bingo este un joc distractiv de jucat. Numerele sunt strigate la un anumit interval de timp, așa că jucătorii trebuie să se asigure că sunt atenți și cineva trebuie să „bifeze” de fiecare dată, așa că, dacă pierdeți o linie sau două linii, este posibil să pierdeți și câștigul!

Majoritatea cluburilor de bingo din Marea Britanie oferă acum bingo electronic. Acest lucru permite jucătorilor să cumpere mai mult decât cele 6 bilete standard pe joc, crescând astfel șansele lor de a câștiga. Pot fi achiziționate „pachete de bingo”, constând dintr-un anumit număr de bilete pentru fiecare joc, precum și fluturași suplimentari sau bilete speciale, cum ar fi biletele pentru jocurile de bingo naționale. Terminalul electronic pe care se joacă bingo marchează automat numerele de pe bilete la strigarea fiecărui număr. Apoi comandă biletele astfel încât cele mai bune bilete în joc să poată fi văzute pe ecran. Acest lucru permite jucătorilor să achiziționeze un număr mai mare de bilete decât ar fi de obicei capabil să se ocupe de jocul pe hârtie. Desigur, costul bingo-ului electronic este proporțional mai mare decât jocul la cele 6 bilete standard. Pentru a încuraja mai mulți clienți să joace bingo electronic, cluburile vând de obicei „pachete electronice de bingo”, ceea ce face ca costul fiecărui bilet să fie mai acceptabil pentru clienți.

Placa electronică pe care se joacă biletele sunt de obicei terminale cu ecran tactil negru, cu ecrane puțin mai mari. Jucătorii care folosesc aceste terminale sunt obligați să își folosească calitatea de membru al clubului pentru a cumpăra bilete de bingo. Când un jucător câștigă, ei sunt încă obligați să strige. După verificarea revendicării lor, câștigurile sunt depuse automat în contul de bingo al jucătorilor. Aceasta înseamnă că personalul care își verifică creanța nu trebuie să le furnizeze fizic câștigurile în numerar. Începând cu 2009, unele cluburi mari oferă „Terminale vrăjitor”, care utilizează exact același software ca touchpad-urile cluburilor lor, dar au ecrane verticale mari pe care oamenii joacă și sunt dedicate unei secțiuni a clubului, adesea cunoscută sub numele de „zona vrăjitorilor”. Bingo-ul electronic a devenit din ce în ce mai popular în Marea Britanie în ultimii ani ca mijloc de a îmbunătăți șansele unui jucător de a câștiga și de a obține mai mult profit pentru club.