Jocul de ruletă

Jocul de ruletă

Jocul de ruletă este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc, atât în varianta lor clasică jucată în cazinouri, cât și în varinta lor on line. De aceea, vă prezentăm modul în care funcționează jocul de ruletă, regulile și vă vom explica diferența dintre pariurile interne și externe. Vă puteți testa noile abilități mergând la cazinourile online pentru a juca pe bani reali sau încercați unul dintre jocurile gratuite de ruletă online pentru antrenament și distracție.

Cum puteți câștiga la jocul de ruletă?

Mai întâi trebuie să cunoașteți foarte bine regulile jocului de ruletă. Diferite tipuri de jocuri au reguli diferite. Asigurați-vă că le-ați învățat înainte de a paria cu bani reali. Șansele de câștig cresc atunci când pariați pe mai multe numere. Pariurile combinate, roșu/negru și impar/par sunt pariuri excelente pentru jucătorii începători.

Există multe strategii de ruletă de încercat, dar nu uitați că niciuna nu poate ghici următorul număr care va veni. Puteți crește șansele de a câștiga, dar la urma urmei este doar un joc de noroc. Există întotdeauna câteva sfaturi de top, dar principalul lucru este să te joci pentru distracție și nu doar pentru câștig.

Elementele jocului de ruletă

Ruleta ruletei constă dintr-o roată de rotație, o masă pentru plasarea pariurilor și o bilă care va cădea pe numărul câștigător. Mai întâi, va trebui să decideți ce variantă de ruletă doriți să jucați. Cele mai populare versiuni sunt Ruleta Americană, Ruleta Europeană și Ruleta Live Dealer.

După ce te-ai alăturat unui joc, plasezi primul pariu. Când toți jucătorii și-au plasat pariurile, jocul poate începe. Dealerul sau crupierul dacă jucați ruletă live, învârte roata. Când roata se oprește, mingea se va așeza într-un buzunar (unul dintre numere) și acesta va fi numărul și culoarea câștigătoare. Dacă ai prezis corect, ești câștigătorul!

Regulile jocului de ruletă

Regulile de bază ale ruletei sunt: plasați pariurile, jocul începe – nu mai sunt pariuri, câștigătorul este anunțat și pariurile pierdute merg la casă. Cu toate acestea, regulile diferă în funcție de versiunea jocului pe care o jucați.

Ruleta europeană

Acest tip de ruletă are și încă două opțiuni:

  • „În închisoare” – Dacă mingea aterizează pe zero, jucătorul are două posibilități: recuperează jumătate din pariul pierdut sau lasă pariul (în închisoare) pentru următoarea rotire. Dacă următoarea rotire este zero, jucătorul pierde. Dacă următoarea rotire se potrivește cu pariul, jucătorul își primește banii înapoi.
  • „partajare” – în acest caz, jucătorul va pierde automat jumătate din pariu dacă mingea aterizează pe zero.

Ruleta americană

Toate pariurile plasate, cu excepția pariurilor pe zero simplu, se pierd dacă mingea aterizează pe zero dublu sau simplu.

Ruleta Franceză

Unul zero este roșu, iar zero dublu este negru, ceea ce înseamnă că se numără Pair și Manque, Impair și Passe. Dacă mingea aterizează pe zero, pariurile se pierd. Dar, dacă ați plasat una dintre pariurile de mai sus, pariul dvs. va fi în închisoare până la următoarea rotire.

Cum funcționează roata ruletei?

Roata ruletei va avea 37 sau 38 de numere, în funcție de existența unui zero dublu sau nu. Numerele de pe roată sunt listate aleatoriu și alternează între negru și roșu, cu excepția zero-urilor care sunt de obicei verzi. Roata se va roti într-o direcție în timp ce mingea se învârte în direcția opusă. Este posibil ca aceste lucruri să nu pară importante atunci când joci online, dar este totuși bine să știi câteva dintre detaliile jocului.

Pe măsură ce începeți să învățați cum să jucați ruleta online, veți observa, de asemenea, că roata reală poate fi complet nemișcată la început. Se va învârti după ce ați blocat pariurile. Dar, înainte de a putea face asta, trebuie să știți cum funcționează tabloul de pariuri.

Tabloul de pariuri la ruletă

Acesta este locul unde plasați pariurile și ar trebui să-l cunoașteți foarte bine dacă doriți să aflați cum să jucați jocul în modul corect. Numerele de pe roată sunt reproduse pe tablă, dar în ordine consecutivă. De la stânga la dreapta, separate în trei coloane.

Cum se plasați pariul la ruletă?

Pentru a paria pe un număr, trebuie doar să aruncați jetoanele direct pe număr, chiar pe fetru. Înainte de a lăsa toate jetoanele pe un singur număr, este important să învățați cum să jucați ruleta făcând alte pariuri. În loc să pariați doar pe un număr specific, puteți paria pe prima duzină, a doua duzină sau a treia duzină. De asemenea, puteți paria pe oricare dintre cele trei coloane, primele 18 numere sau al doilea 18 numere. Alte variante de pariuri despre care ar trebui să știți dacă doriți să aflați cum să jucați ruleta sunt:

  • pariul pe stradă – parierea pe trei numere la rând, începând cu numărul coloanei din stânga,
  • pariul pe colț – pariuri pe patru numere,
  • pariul împărțit – parierea pe două numere și
  • pariul pe linie – parierea pe șase numere.

Nu uitați că mai există și varianta de pariurile interne sau externe:

  • pariul interior – include pariuri pe numere unice sau un grup mic de numere. Este considerat ca fiind cel mai greu pariu de câștigat, dar este și cel mai satisfăcător.
  • pariuri externe – pariuri pe un grup mare, cum ar fi cote sau par, roșu sau negru, sau 1-18 sau 19-36. Este varinta în care se poate câștiga cel mai ușor de câștigat, dar recompensă este mai mică.

Indiferent ce variantă de pariu alegeți, nu uitați să vă distrați și să vă bucurați de adrenalina momentului! Câștigul este doar un bonus suplimentar.